Podmáčený dům? Kterou pojišťovnu vybrat?

Podmáčený dům? Kterou pojišťovnu vybrat?

Nejen připojištění povodní a záplav je důležitou součástí smlouvy, která chrání Váš majetek. V příběhu našich klientů, manželů Háblových, se dozvíme, proč je v dnešní době podstatné zahrnout např. i náhradní ubytování či asistenční služby. A proč je lepší si zejména v případě pojištění rodinného domu připlatit za nejvyšší variantu krytí. Jak to může vypadat, když se pojistné krytí vyšplhá do statisícových částek?

 

V roce 2014, kdy jsme s panem Zdeňkem Háblem poprvé řešili zajištění nového rodinného domu, zněla kritéria jasně. Nejvyšší varianta plnění , ideálně zahrnout i náhradní ubytování a připojištění jako atmosférické srážky či plné asistenční služby. Společně jsme vybrali pojišťovnu Allianz, která tato kritéria ve variantě Exclusive naprosto splňovala.

První pojistnou událost jsme kryli v roce 2016 s úspěšným vyplacením částky 74 450 Kč. Tato pojistná událost však měla dalekosáhlejší následky, než si klient i opravci mysleli. Pojistná událost se musela  znovu otevřít. Co všechno je třeba řešit, když unikne několik mvody do izolace, stěn a podlahy? A co musí řešit rodina s malým dítětem v případě, že je takto podmáčený dům neobyvatelný?

 

technické vysoušení - 13 572 Kč

podlahové práce + izolační práce + malby - cca 340 000 Kč 

náhradní ubytování po 2 měsíce á 15 000 Kč/měs. - 30 000 Kč

celkem - 383 572 Kč

 

Zde je email věnovaný pojišťovně Allianz:

Žádám o znovuotevření pojistné události č. ……………... xx.xx.2016 bylo datum vzniku újmy původní pojistné události. Pojistná událost ………….. byla pojišťovnou dořešena a klientovi byla vyplacena částka ve výši 74 450 Kč. Bohužel s odstupem několika měsíců klient zjistil, že se jedná o pojistnou událost mnohem většího rozsahu, což ani opravce, který původní příčinu události řádně odstranil, nemohl tušit. Množství vody, které uniklo do tepelné izolace domu je v řádu mnoha m3 a klient (Zdeněk Hábl) s rodinou tuto skutečnost po celou dobu neznal. Až po několika měsících, kdy začlala opět vlhkost a velmi intenzivní plíseň prosakovat na všech interiérových i obvodových stěnách budovy,  si pan Hábl vyžádal provedení průzkumných sond do podlahy ve všech místnostech domu. Sondy bohužel okamžitě prokázaly rozsáhlé množství vody a naprostou saturaci tepelné izolace. Dvě pozvané odborné firmy se nezávisle na sobě shodly na jediném možném řešení, kterým je kompletní odstranění podlahových krytin, demontáž celé izolace až na základovou desku a důkladné vysušení interiéru a všech svislých konstrukcí. Kompletní odstranění napevno zabudovaných součástí domu jako například systém podlahového vytápění, vybavení koupelen, sprchový kout, obklady, kuchyně atd. Vzhledem k obrovskému výskytu plísně na všech interiérových konstrukcích tak i všudypřítomný zápach plísňových spórů ve vzduchu a tím pádem zcela reálného ohrožení zdraví celé rodiny, lze v tuto chvíli označit dům za neobyvatelný a zdraví nebezpečný pro členy rodiny včetně 12měsíčního miminka, a manželky, která je již v 6. měsíci těhotenství. Vzhledem k výše uvedeným faktům bychom zdvořile poprosili o co nejrychlejší reakci.

 

 

Na přiložených fotografiích dokládáme současný stav, který se velmi rychle zhoršuje.

     

 

Tato pojistná událost byla z důvodu plného krytí a asistence ze strany pojišťovny Allianz pozitivně vyřešena. Dnes již rodina Háblových opět bydlí ve svém.

Pokud váháte nad volbou pojišťovny či variantou pojistného krytí, vyplatí se toto konzultovat s odborníkem. V Explicit Invest Vám rádi pomůžeme.



Zlepšujte svou finanční gramotnost

a dostávejte Explicit News pravidelně

Pohlídám za vás trendy na trhu a informuji o příležitostech jako první. No spam.

Podobné články: