Musíme na veterinu!

Musíme na veterinu!

Jsou často plnohodnotným členem rodiny. A také s nimi občas musíme k doktorovi. Jenomže naši chlupatí miláčci nemají péči krytou státním zdravotním pojištěním. Náklady pro majitele se často vyšplhají do několika desítek tisíc. A to můžeme mluvit “jen” o zlomené noze nebo pokousání jiným zvířetem. Existuje vůbec nějaké pojištění mazlíčků ?

 

Na trhu najdeme hned několik pojišťoven, které se podobnými zdravotními výlohami zabývají. Např. Česká pojišťovna či Česká podnikatelská pojišťovna. Podmínkou je obyčejně stáří mazlíčka maximálně 8 let. Funguje to velmi obdobně, jako “pojistit člověka”. Čím dříve pejska pojistíme, tím je cena přívětivější. 

A jak to může v praxi vypadat? Co když např. mého psa pokouše neznámý pouliční pes (majitel nikde) a já musím okamžitě na veterinu? Stačí znát číslo pojistné smlouvy miláčka, uchovat si všechny platební doklady od veterináře a údalost nahlásit. Pamatujme také na to, že na veterině nehradíme pouze zákroky a úkony veterináře, ale také doprovodné léky či pomůcky na rekonvalescenci. Podle toho je také dobré nastavit limit, který nám pojišťovna bude krýt.

 

 

Zvýhodnění mají asistenční a canisterapeutických psi. Pojistit lze také psy, kteří se pravidelně účastní výstav, či závodů. Platnost můžeme rozšířit až na celou Evropu.

Máte doma pejska nebo kočičku, kterým je méně než 8 let? Jsou opatřeni mikročipem či tetováním? Pomůžeme Vám vybrat vhodnou pojišťovnu i limit, na který lze mazlíčka pojistit.



Zlepšujte svou finanční gramotnost

a dostávejte Explicit News pravidelně

Pohlídám za vás trendy na trhu a informuji o příležitostech jako první. No spam.

Podobné články: