"Modrá" pojišťovna mi zaplatila za mé nabourané auto o téměř 100 000 Kč více než "Zelená"

"Modrá" pojišťovna mi zaplatila za mé nabourané auto o téměř 100 000 Kč více než "Zelená"

 

Nejčastějším způsobem, jak Češi uzavírají pojištění aut či svého bydlení je dnes přes internet!! Nejčastějším kritériem je překvapivě?! ... CENA zaplacená za pojištění. Bohužel dost často klasické internetové srovnavače již nezahrnují informaci o tom, jakou konečnou částku a za JAKÝCH PODMÍNEK vůbec klient obdrží, pokud se s jeho majetkem něco stane.

 

Jak se liší přístup pojišťoven si můžeme ukázat na konkrétním případě totální škody vozidla, která se stala v roce 2016. Cena havarijního pojištění s 5% spoluúčastí (pojištěno r. 2015) na plnou cenu 1 100 000 Kč u "Modré" pojišťovny v nejvyšší variantě krytí (bez GAP) s připojištěním skel (20 000 Kč limit) i zavazadel (15 000 Kč limit) vyšla orientačně na 36 000 Kč/rok s maximální slevou zprostředkovatele 45%. "Stejné" havarijní pojištění by u "Zelené" pojišťovny tehdy vyšlo s maximální slevou o 8 000 Kč/rok levněji. Kterou pojišťovnu byste vybrali?

 

Pojistná událost z 5/2016 byla zlikvidována jako totální ze strany "Modré" pojišťovny s plněním 985 000 Kč za vozidlo a 15 000 Kč za zničený notebook v zavazadlovém prostoru i bez připojištění GAP. "Zelená pojišťovna by v tu chvíli stejné vozidlo (stáří 2 roky) ocenila o téměř  100 000 Kč méně a na notebook uplatnila amortizaci (stávající cena neodpovídala po 3 letech ceně kupní)!!!

Je tedy nejvíce rozhodující faktor cena? U nás v Explicit Invest pro své klienty na 1. místě srovnáváme pojistné podmínky pomocí unikátního srovnavače v našem firemním portálu. Na 2. místě bereme zkušenosti s plněním jednotlivých pojišťoven. Na 3. místě srovnání pojistných podmínek a postupů pojišťoven na základě spolupráce s právní službou, společností EUCS. Až na 4. místě přichází srovnání ceny za daný produkt. Takže celý proces určitě musí trvat déle, než pár kliknutí?! Omyl... Stačí jediný krok, zaslat kopii TP či dodat emailem základní údaje o vozidle či nemovitosti.

 

 

Barbora Stodůlková, Explicit Invest



Zlepšujte svou finanční gramotnost

a dostávejte Explicit News pravidelně

Pohlídám za vás trendy na trhu a informuji o příležitostech jako první. No spam.

Podobné články: