Celiakie? Alergie? Jak ovlivní život dítěte a rodinný rozpočet?

Celiakie? Alergie? Jak ovlivní život dítěte a rodinný rozpočet?

Máte doma malé miminko a přemýšlíte nad možnými dopady dnešních civilizačních chorob? Těžké formy alergie, astmatu či celiakie jsou choroby, které se mohou dotknout i Vaší rodiny. Těmto složitým situacím se dá však předcházet dopředu. Jak? To si povíme v příběhu rodiny, která konzultovala své finance s Petrem Vašíkem z Explicit Invest.

 

Jak se může tato zdánlivě banální věc, kterou má téměř každé dítě v menší či větší formě prodražit? 

Intolerance - něco jako alergická reakce například na lepek, mléko, vajíčka, různé druhy ořechů a podobně. Projevuje se podrážděností pokožky a nutkání dítěte se škrábat až do krve. Intolerance však není braná jako alergie a tedy vám k ní nenapíše lékař žádné záznamy ani pojišťovna neuhradí žádné léčebné výlohy. Jediné co vám předepíše je lék na snížení dopadů alergie.

Kdy se projevuje?

V rozmezí od 1 do 4 let věku dítěte.

 

Proč je dobré mít rezervy a být připraven a zajištěn?

 

Co nás přinutilo napsat tento článek? Mezi naše klienty patří i 3členná rodina, které se tato situace velmi dotkla. Průměrně měsíčně za jídlo dříve utratila průměrně kolem 6 000 Kč. Potom co dceři zjistili intoleranci na lepek, mléko, vajíčka a různé druhy ořechů a především mandlí, musela rodina upravit své stravovací návyky a celkově jídelníček. Protože matka stále kojí, nemůže tyto potraviny jíst ani ona. Když rodina vyřadila ze svého jídelníčku potraviny obsahující lepek, mléko, vajíčka a ořechy aby ochránila zdraví své dcery, měsíční rozpočet se ze 6 000 Kč vyšplhal na dvojnásobek, tedy na 12 000 Kč. Rodina ví, že minimálně ještě rok až dva, bude muset tento striktní jídelníček dodržovat. V přepočtu tak 3 roky zdravého jídla vyjdou na 216 000 Kč.

 

Jak se dá proti takové situaci dopředu obrnit? Na trhu existují pojišťovny, které Vám za diagnózu dětské celiakie, těžké formy alergie či astmatu vyplatí  i statisícové částky! Které to jsou? To Vám rádi v Explicit Invest pomůžeme zjistit.  Dále je dobré předcházet výkyvům v rodinné rozpočtu tvorbou dostatečné finanční rezervy.

 

Přemýšlejte nad svými plány, preventivní konzultace se zkušeným poradcem mnohdy stojí pouhou hodinu času. Může však ušetřit desítky až stovky tisíc korun informacemi, které si ze schůzky odnesete.



Zlepšujte svou finanční gramotnost

a dostávejte Explicit News pravidelně

Pohlídám za vás trendy na trhu a informuji o příležitostech jako první. No spam.

Podobné články: